Feiten over Duitsland

Transport Informatie Duitsland

 • Transittijden: groupage en deelpartijen: circa 1-2 dagen
 • Complete ladingen: max. 1-2 dagen.
 • Tevens bieden we spoed transporten / koeriersdiensten aan met levertermijnen tussen 1-6 uur maximaal, al naar gelang urgentie en bestemming.
 • Besteltermijn / boekingen: 1 dag voor belading, bij spoedtransport veelal mogelijk om binnen enkele uren te laden en aansluitend te leveren (zelfde dag of eerstvolgende ochtend). 
 • Benodigde documentatie: EU-lidstaat, dus CMR vrachtbrief volstaat! 
 • Beschikbare voertuigen: huifopleggers, kastentrailers, volume-combinaties, koel- en vries/frigo trailers en speciaal transport equipment 
 • Besteltermijn / boekingen: 1 dag voor standaard groupage en complete ladingen
 • Koel/vriestransporten op aanvraag
 • Maximum Bruto ladinggewicht:  24,5 ton, inclusief verpakking en pallet/lastdrager

Betrekkingen Nederland - Duitsland

De betrekkingen tussen Nederland en Duitsland zijn uitstekend. Er zijn hechte politieke, economische, sociale, culturele, bestuurlijke en persoonlijke relaties. Duitsland is economisch gezien van enorm belang voor Nederland. Het is met afstand de belangrijkste handelspartner, zowel voor de export als de import. De landen trekken internationaal vaak samen op, bijvoorbeeld op het gebied van economische stabiliteit en veiligheid. 

Economische betrekkingen

 • Duitsland is economisch gezien van enorm belang voor Nederland. Het is met afstand de belangrijkste handelspartner, zowel op het gebied van export als van import. Het jaarlijkse handelsvolume tussen de twee landen behoort tot de grootste ter wereld. Een 5e van de totale Nederlandse export en een kwart van de export van agrarische producten gaat naar Duitsland. De belangrijkste exportproducten zijn aardolieproducten, agrarische en chemische producten en machines (waaronder computers, telecommunicatietoestellen, microprocessors en kantoormachines). Het grootste deel van de Nederlandse export gaat naar de deelstaten Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen, Baden-Württemberg, Beieren en Hessen. Andersom is Nederland de 3e afnemer van Duitse producten. Nederland importeert vooral voertuigen en producten uit de chemische-, ijzer- en staalindustrie.
 • Nederland is de grootste investeerder in Duitsland. Het grootste deel van de Nederlandse investeringen wordt gedaan in Noordrijn-Westfalen (35% van het totaal), gevolgd door Hessen, Hamburg, Beieren en Baden Württemberg. Nederlandse bedrijven hebben relatief veel geïnvesteerd in het Duitse bank- en verzekeringswezen, de chemische sector en in bedrijven in de transport- en logistieke sector. Duitsland neemt de 6e plaats in van investeerders in Nederland. De meeste Duitse investeringen komen uit Noordrijn-Westfalen, Beieren en Nedersaksen.
 • De Rijksoverheid bevordert de aanwezigheid van Nederlandse bedrijven in Duitsland. Dat gebeurt via de economische afdelingen van de Nederlandse ambassade en consulaten in Duitsland en deNetherlands Business Support Offices (NBSO) te Frankfurt, Hamburg, Leipzig en Stuttgart. Ook het Agentschap NL en andere organisaties bevorderen de aanwezigheid van het Nederlandse bedrijfsleven. Voor 2012 en de volgende jaren ligt de nadruk op Zuid-Duitsland.
 • Voor actuele informatie over economische- en handelsbetrekkingen met Duitsland kunt u terecht op de website van Agentschap NL.