Interview RTV Oost

Transportbedrijf Twentepoort Logistiek, gespecialiseerd in vervoer naar Oost-Europa, heeft al ruim een week geen enkel transport meer naar Griekenland gehad. Voor de crisis reden er zo'n drie vrachtwagens per week.
Volgens Martin Noeverman, directeur van het Wierdense transportbedrijf, zijn de Griekse afnemers niet meer in staat om vooraf te betalen. Dat is sinds de crisis een eis van Nederlandse leveranciers en handelaren.
Twentepoort Logistiek is gespecialiseerd in transporten naar Oost-Europa en Centraal Azie.
Zo'n anderhalf jaar geleden werd het bedrijf ook geconfronteerd met de boycot van Rusland als gevolg van het annexeren van de Krim in Oekraïne.

Plannen voor nieuwbouw
Twentepoort Logistiek is gestart in 2008, net voor de crisis. Die heeft niet zo hard toegeslagen bij het bedrijf omdat de landen in Oost-Europa minder last hadden van die crisis. Overigens merkt het bedrijf, dat tussen de 300 en 400 transporten per week verzorgt, dat de economie bij ons weer flink aantrekt.
Het aantal transporten blijft stijgen. Hoewel het bedrijf in maart de nieuwe huisvesting in Wierden heeft betrokken zijn er nu al weer plannen om nog een nieuw distributiecentrum ernaast te bouwen


Radio interview