'In de spotlight': bestemming Polen

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Een jaar waarin we véle transporten en projectladingen mochten verzorgen van en naar Polen. Voor ons als Oost-Europa & Centraal-Azië transport specialist een mooie gelegenheid om onze bestemming Polen in de schijnwerpers zetten.

Polen staat open voor proef met LZV

De Poolse belangenvereniging voor Transport en Logistiek TLP heeft interesse in een proef met langere en zwaardere voertuigcombinaties (LZV's). Dat heeft de vereniging aan de Poolse regering laten weten. Volgens TLP is Polen zo'n beetje het laatste land dat nog geen proeven doet met de zogenoemde ecocombi's. De vereniging stelt ook dat de Poolse regering haast moet maken met het toestaan van proeven met platooning.

Dagelijks transport van complete partijen en groupage van en naar Polen 

Twentepoort Logistiek verzorgt dagelijks transport van en naar Polen. We beschikken over een hoogwaardig
netwerk van gespecialiseerde Poolse transporteurs, welke volledig voldoen aan onze extreem hoge kwaliteitseisen. Twentepoort Logistiek transporteert wekelijks 3 tot 4 keer week verzorgen wij groupagetransport van en naar diverse bestemmingen in Polen zoals Warschau, Poznan, Gdansk, Wroclaw en Katowice. Echter, elke bestemming
in Polen is mogelijk. Complete partijen kunnen dagelijks geladen worden. De mogelijkheden voor groupage, deelpartijen en complete ladingen gelden voor zowel export naar Polen als voor import vanuit Polen. Naast regulier wegvervoer van gepalletiseerde goederen verzorgen wij tevens koel- en vriestransport en speciaal transport /exceptioneel vervoer van en naar Polen. 

Transport Polen informatie

 • Transittijden:
  • Groupage en deelpartijen: circa 2-4 dagen
  • Complete ladingen: maximaal 2 dagen 
 • Tevens bieden wij spoedtransporten aan met levertermijnen tussen 12-36 uur maximaal
 • Benodigde documentatie: Polen is sinds 2004 EU-lidstaat, dus CMR vrachtbrief volstaat
 • Beschikbare voertuigen: huifopleggers, kastentrailers, volume-combinaties, koel- en vries/frigo trailers en speciaal transport equipment 
 • Besteltermijn / boekingen: 1-2 dagen voor standaard groupage en complete ladingen
 • Koel/vriestransporten op aanvraag
 • Maximum Bruto ladinggewicht: 24 ton, inclusief verpakking en pallet/lastdrager

Nederland: Belangrijke handelspartner van Polen

Nederland is een van de belangrijkste handelspartners van Polen. Wat betreft de export neemt zij een vierde plaats in en wat betreft de import een zevende plaatst. Poolse producten die het meest worden ingevoerd in Nederland zijn machines en vervoermaterieel, fabricaten en voeding. De belangrijkste producten die Polen invoert vanuit Nederland zijn eveneens machines en vervoermaterieel en chemische producten.

Transport naar Polen of één van onze andere bestemmingen nodig? Vraag dan nu een offerte aan!

Transport Polen