Incoterm DAP

DAP incoterms

Bij de incoterm DAP, Delivered At Place, is de verkoper verantwoordelijk voor het transport van de goederen naar de overeengekomen plaats van bestemming met de koper. Naast het verzorgen van het transport is de verkoper tevens verantwoordelijk voor de verzekering, uitvoerdocumenten en douaneformaliteiten behorende bij het transport. De verkoper draagt alle risico’s welke bij het transport van de goederen naar de overeengekomen bestemming komen kijken.

DAP levering

Een DAP levering kan te allen tijde worden toegepast, ongeacht de transportmodaliteit. Tevens kan de incoterm DAP toegepast worden als er meer dan één modaliteit wordt gebruikt gedurende het transport. Het is belangrijk dat er een zeer duidelijk overeenkomst is tussen de verkoper en koper over de plaats de plaats van bestemming van de goederen. Vanaf het moment dat de goederen geleverd zijn op de overeengekomen bestemming zijn de risico’s voor de koper.

Mochten er gedurende het transport extra wachtkosten bijkomen, bijvoorbeeld bij het inklaren van de goederen doordat de koper zijn/haar invoerrechten niet op tijd heeft betaald, dan draait de koper op voor deze wachtkosten.

Incoterm DAP

Verantwoordelijkheden Delivery At Place (DAP)

Verantwoordelijkheden verkoper

Verantwoordelijkheden koper

1. De goederen, factuur & documentatie

1.   Lossen van de goederen

2. Export verpakkingen en markering van de goederen

2. Import formaliteiten en invoerrechten

3. Pre-carriage en levering van de goederen

3. Kosten van de inspectie vóór verzending

4. Laadkosten

 

Meer informatie incoterms

Ons team van specialisen zit voor u klaar om u te voorzien van meer informatie over de incoterm DAP alsmede over ieder andere incoterm. Neem contact met ons op en laat u verder informeren welke incoterm het beste bij het transport van uw goederen past.