Internationaal wegvervoer met ruim 4 procent gegroeid

In 2017 is het internationaal wegvervoer met ruim 4% gegroeid ten opzichte van 2016. Het betreft zowel vrachtwagens uit Nederland alsmede buitenlandse vervoerders. Hierdoor is ook het aandeel buitenlandse chauffeurs gegroeid. Vooral Poolse chauffeurs zijn de afgelopen maanden veelvuldig in het nieuws.

Grootste groei van vrachtwagens uit MOE-landen

Vooral het aandeel buitenlandse vrachtauto's groeide hard (5,1%) ten opzichte van 2016. Uit de cijfers blijkt dat het transportaandeel door MOE-landen (waaronder transport door o.a. Poolse en Roemeense chauffeur) is gestegen van 38 naar 48%.tussen 2008 en 2017. Daarnaast is het vervoerde gewicht van en naar Nederland door vrachtwagens in de periode tussen 2008 en 2017 verdrievoudigd! De grootste groei is te zien in de Poolse vrachtwagens. Het aandeel is gestegen van 11 naar 27%. Een percentage dat bijna even groot is als dat van Duitsland. Ondanks deze grote groei hebben ook Nederlandse vrachtwagens, na een aantal jaren van krimp, afgelopen jaar ook een groei laten zien van maar liefst 3,5%. Dit alles blijkt uit de recent gepubliceerde cijfers van het CBS.

De groei van vrachtwagens uit MOE -landen is goed te zien.

Buitenlandse chauffeurs

Mede door de groei van het aantal buitenlandse vrachtwagens zijn de buitenlandse chauffeurs veel in het nieuws. De laatste maanden zijn er tientallen nieuwsberichten verschenen waarin ze negatief in het nieuws waren. Transport naar Polen zal logischerwijs eerder met een Poolse chauffeur en vrachtwagen zijn. De kans dat Twentepoort daar in dit voorbeeld gebruik van zal maken is logischerwijs groot. Belangrijk daarbij is om de juiste transporteurs te kiezen en te weten welke relaties kwalitatief en betrouwbaar transporteren. Door jarenlange ervaring heeft Twentepoort Logistiek een betrouwbaar netwerk opgebouwd van transporteurs uit geheel Europa. Alleen zo kunnen wij kwalitatief goede full service dienstverlening en just-in-time levering garanderen van bijvoorbeeld uw geconditioneerd transport, transport van gevaarlijke stoffen of agro, food en feed transport.

Bron: CBS

Vrijblijvend advies › Offerte aanvragen › Onze Oost-Europa experts zitten voor u klaar Binnen 1 minuut ingevuld › binnen 1 uur reactie