REEDS VERVULD: Vacature: Junior ICT/Applicatie beheerder

Bij de Twentepoort Groep zijn we op zoek naar een Junior ICT/Applicatie beheerder! Heeft de wereld van ICT totaal geen geheimen meer voor jou en kan je niet wachten om je kennis in praktijk te brengen? Bekijk dan eens de onderstaande vacature voor Junior ICT/Applicatie beheerder en solliciteer!  

Over de
Vacature

  Achter onze logistieke activiteiten schuilt een wereld van ICT. Van transportmanagementsystemen, warehousemanagementsystemen, HRM- & Financesystemen, rapportagetools en scansystemen, teveel om op te noemen. Als Groep blijven wij groeien en daarom breiden we onze ICT organisatie uit.

 

Over ons

  De Twentepoort groep bestaat uit een vijftal logistieke bedrijven die vanuit Wierden opereren. Twentepoort Logistiek BV, Twentrex BV, Himex Logistics BV en Cargorilla Logistics BV zijn actief als Internationale Expeditiebedrijven, ieder met een eigen onderscheiden specialisme. De 5e tak, Twenpack BV, is gespecialiseerd in E-fulfilment (webshop logistiek). Daarnaast is de Twentepoort groep onderdeel van de E. van Wijk Group en daarmee onderdeel van multinationale organisatie. Als Junior Applicatiebeheerder zal je daarom te maken krijgen met meerdere (internationale) systemen!

 

Over jou

  Je bent enthousiast, hebt een gerichte vooropleiding op MBO-4 niveau en bent bereid verder te leren en studeren in dit vakgebied. Daarnaast lijkt het je leuk om te werken in een jonge, vooruitstrevende organisatie, waarbij je de hectiek van ICT als een uitdaging ziet. Het werken met (internationale) collega’s en (buitenlandse) reizen hinderen jou niet om te reageren. De Engelse taal is voor jou vanzelfsprekend.

 

De sollicitatieprocedure

Sollicitatie Twentepoort Logistiek

Stap 1

  Jij stuurt je sollicitatie naar ons op. We ontvangen graag je CV (inclusief een recente foto) met een korte motivatiebrief op sollicitatie@twentepoort-logistiek.nl. Wil je meer weten over de werkzaamheden? Bel dan gerust met Milou Meijer, Manager ICT, via 0546-455374.

Stap 2

  We pakken je sollicitatie intern op. We overleggen samen met ons management of je in aanmerking komt voor onze functie!

Stap 3

 

Wanneer je profiel goed aansluit bij onze functie eisen, nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Hierin gaan we vooral kijken naar de bedrijfs-fit, dat wil zeggen dat we samen gaan kijken of je goed bij ons team en onze bedrijfscultuur past.

Stap 4

  Wanneer we vinden dat de bedrijfs-fit aanwezig is, gaan we kijken naar de functie-fit, wat betekent dat we gaan kijken naar of jij beschikt over de skills die we zoeken.

Stap 5

  Als we denken dat na afloop van beide gesprekken beide fits er zijn, doen we je een aantrekkelijk contractvoorstel!