Twentepoort Logistiek partner van Solar Team Twente

Sinds 2019 is Twentepoort Logistiek partner van Solar Team Twente. We zijn blij met het partnership van deze vooruitstrevende club jonge betrokken mensen. Het Solar Team Twente daagt de toekomst van duurzame mobiliteit uit door de kracht van de zon te gebruiken. De focus ligt hierbij op de wereldwijde doelstellingen van de VN, waarmee ze verschillende generaties willen inspireren om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Dit door technologieën en innovaties te ontwikkelen voor het efficiënt gebruik van zonne-energie als energiebron. 

Transport geregeld voor Solar Team Twente

Het binnenlandse transport voor Solar Team Twente wordt gesponsord door Twentepoort LogistiekIeder jaar worden er nieuwe technologieën en innovaties toegepast op de zonneauto om hem nog sneller, lichter, zuiniger en efficiënter te maken. Een mooie stimulans en aanjager van duurzaamheid in de transportsector. Vele partners maken dit mogelijk en zo ook Twentepoort Logistiek. We dragen vanuit onze kracht bij aan het stimuleren van duurzaamheid en organiseren het binnenlandse transport van mallen, onderdelen en de auto zelf. 

Meer weten over Solar Team Twente, de auto of de race? Ga naar www.solarteam.nl

Solar Team Twente
De solar auto van Solar Team Twente tijdens de race in Australië.

Solar Team Twente, Powered by Human Energy

Solar Team Twente bestaat uit 19 studenten van Saxion en Universiteit Twente. Naast de studenten bestaat het solarteam uit een groot en sterk netwerk van innovatieve partners. Samen wordt topsport beoefend en een van de meest efficiënte zonneauto’s ter wereld gebouwd. Met de auto wordt deelgenomen aan de Bridgestone World Solar Challenge. Enerzijds met het doel om de race te winnen en anderzijds om aandacht te creëren voor de mogelijkheden van zonne-energie. Het solarteam draagt daarnaast direct bij aan een toekomst van duurzame mobiliteit en is onder andere aangesloten bij de UN Global Goals. Door elke editie een nieuwe zonneauto te ontwikkelen worden steeds weer technologieën met betrekking tot zonne-energie ontdekt en verbeterd.

Wilt u straks met ze mee rijden dwars door het hart van Australië? Help mee de droom, het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge 2019, waar te maken en uw naam zal schitteren op de Escort auto, die de zonneauto begeleidt dwars door de Outback van Australië. Elke meter die de zonneauto aflegt, rijd u met ze mee!

Word nu donateur

Race in Australië

Op 13 oktober 2019 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie, met de nieuwste zonneauto RED E. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de Outback van Australië. De race kent drie verschillende klassen. Het solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s. Door mee te doen aan een wedstrijd, waarvan elke editie de reglementen veranderen, wordt het team uitgedaagd om tot het uiterste te gaan: “Challenge triggert innovation”.