Twentepoort Logistiek sponsort Stichting Help Oost Europa (SHOE)

Twentepoort Logistiek ondersteunt al jaren het goede werk van de Stichting Help Oost-Europa, gevestigd in Almelo. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen past deze financiële ondersteuning uitstekend bij de 'P van People' in ons MVO-beleid. De stichting stelt zich ten doel hulp te bieden aan mensen en kinderen die volledig afhankelijk zijn van derden. Doelgroepen in Oost-Europa zijn met name: tehuizen, bejaarden en gehandicapten. De hulp is er vooral op gericht om enerzijds mensen op weg te helpen om weer voor zichzelf te kunnen zorgen en anderzijds hen die afhankelijk zijn van zorg, een menswaardiger bestaan te bieden. Meer informatie via de website www.helpoosteuropa.nl Van harte aanbevolen! 

Kerstdonatie voor het stimuleren van zelfredzaamheid in Roemenië

Onze kerstdonatie wordt elk jaar specifiek aangewend voor een zaden- en pootaardappelenproject in Roemenië, met als hoofddoel de zelfredzaamheid te stimuleren. Hierdoor helpen we om structurele verbetering te realiseren in de gemeenschappen waar het nodig is. Ook bijdragen aan een betere leefomgeving en zelfredzaamheid stimuleren? Steun dan Stichting Help Oost Europa door te klikken op onderstaande link. 

Ondersteun Stichting Help Oost Europa met een donatie of hulp via andere manier

Reisverslagen van vrijwilligers Stichting Help Oost-Europa naar Roemenië of Hongarije

Ieder jaar reizen vrijwilligers van de Stichting Help Oost-Europa naar Roemenië om hulpbehoevende gezinnen te voorzien van goederen om de barre winter mee door te komen. Van elke reis wordt een verslag opgesteld. 
Lees hier de reisverslagen van:

Voorjaars transport 2019

Eind vorige maand zijn de pootaardappelen naar Roemenië gebracht. Begin maart zullen er weer veel gereedschappen worden geleverd in Roemenië, waarmee de inwoners het land kunnen bewerken en daarmee de zorg te dragen voor een hopelijk goede oogst. Daarnaast zullen er ook weer veel pakketten met hulpgoederen mee op transport gaan om de sponsorgezinnen te helpen. Blij dat we ook daar weer mee kunnen helpen en stichting Help Oost Europa te kunnen ondersteunen met hun activiteiten.

Pakketten met hulpgoederen   Pallet sponsorpakketten en gereedschap

Pootaardappelen klaar voor transport Roemenië   Gereedschappen voor sponsorgezinnen in Roemenië 
 

Pootaardappelen in kisten opgeslagen bij TwenPack en klaar voor transport naar Roemenië

2500kg pootaardappelen naar Roemenië

Eind januari is het recordaantal van 2500kg aan pootaardappelen aangekomen bij ons magazijn in Wierden. Deze pootaardappelen zullen begin maart op plaats van bestemming zijn in Roemenië, waar ze tijdig de grond in kunnen.

Door het jaarlijks terugkerende pootaardappelenproject wordt de zelfredzaamheid van mensen gestimuleerd wat de hulp die Stichting Help Oost Europa in Roemenië aanbied tot een groot succes maakt. Ook in 2019 ondersteund Twentepoort Logistiek i.s.m. TwenPack door het organiseren van de (tijdelijke) opslag en transport. 

 

Voorbereiden kerstpakketten 2018

Begin november zijn de vrijwilligers van Stichting Help Oost Europa (SHOE) weer samen gekomen bij Twentepoort Logistiek om alle pakketten klaar te maken voor de verzending naar Oost-Europa waaronder gezinnen in Roemenië. Zoals elk jaar heeft Twentepoort Logistiek bijgedragen waar het kon en het transport geregeld. Zie onderstaande foto's voor een korte impressie.

Alle vrijwilligers van Stichting Help Oost Europa (SHOE) bij Twentepoort Logistiek

De vrijwilligers van SHOE zijn de pakketten aan het inpakken

Alle pakketten voor Roemenie ingepakt door Stichting Help Oost Europa

Voorbereiden kerstpakketten 2017

Op 11-10-2017 zijn vrijwilligers van de Stichting Help Oost Europa bij ons op locatie aan de slag gegaan met het samenstellen van kerstpakketten voor mensen en kinderen in Oost-Europa die volledig afhankelijk zijn van derden. Onderstaand een impressie van deze werkzaamheden.

 

 

Pootaardappelen en sponsorpakketten t.b.v. Roemenië en Hongarije

Op 01-03-2017 hebben wij pootaardappelen en, namens sponsorgezinnen, vele sponsorpakketten voor gezinnen, kinderen, gehandicapten en bejaarden mogen ontvangen. Deze zullen naar Roemenië en Hongarije worden gebracht, waar deze goederen helpen in de zelfredzaamheid / zelfvoorziening in beide landen. 
Lees hier het reisverslag van dit bijzondere project.

Stichting Help Oost-Europa gesponsord door Twentepoort Logistiek