Wat is een deellading?

Bij Twentepoort Logistiek vervoeren we dagelijks verschillende soorten transporten van en naar Centraal-Azië en Oost-Europa. Dit zijn bijvoorbeeld volledige containerladingen (FCL), maar ook gedeeltelijke container- (LCL) en trailerladingen (LTL). Deze laatste twee soorten deelladingen zijn enorm in populariteit aan het toenemen omdat het een aantal voordelen met zich meebrengt.

Definitie van een deellading

Een deellading is een lading die de vrachtauto of container niet volledig, maar slechts voor een deel vult. Dit kan bij verschillende transportmodaliteiten, zoals wegtransport en luchtvracht, worden gerealiseerd. Hierdoor betaalt u bij het vervoeren van uw lading niet de volledige container- of trailerprijs, maar een bedrag per kubieke laadmeter (CBM). Hierdoor betaalt u slechts een gedeelte van de volledige container of trailer en wordt deze gedeeld met nog andere partijen die samen de container zo veel mogelijk vullen. U kunt bijvoorbeeld goed machineonderdelen, general cargo en halffabricaten via een deellading transporteren.

Voordelen van een deellading versturen

Het versturen van een deellading brengt voor- en nadelen met zich mee. Het kan zijn dat uw lading of vrachten iets langer onderweg is/zijn omdat eerst alle andere ladingen, die samen met die van u worden verzonden, moeten worden verzameld. Echter profiteert u dan wel weer van een prijsvoordeel wat het transport via een deellading met zich mee brengt. Daarnaast draagt u ook uw steentje bij aan minder CO2-uitstoot, omdat er voor meerdere vrachten maar een wagen hoeft te rijden. Daarnaast hebben we in de loop der jaren een groot netwerk van internationale transporteurs opgebouwd, zodat we te allen tijde een optie voor het transport van uw deellading kunnen vinden. 

Twentepoort Logistiek is uw deellading specialist

Twentepoort Logistiek verzorgt als expediteur al jaren dagelijks transport naar Oost-Europa en Centraal-Azië. Denk hieraan bijvoorbeeld Rusland, Polen, Oekraïne, Roemenië maar ook bijvoorbeeld Griekenland en Turkije. We beschikken over een hoogwaardig netwerk van gespecialiseerde transporteurs, die volledig voldoen aan onze extreem hoge kwaliteitseisen. Naast regulier wegvervoer van gepalletiseerde goederen verzorgen we tevens koel- en vries transport en speciaal transport/exceptioneel vervoer.

Advies over deellading op maat

Wilt u weten wat Twentepoort Logistiek voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op en onze adviseurs stellen graag een advies op maat voor u op. 

Twentepoort Logistiek. Alles gelijk goed geregeld.

Wij zijn uw partner voor eenmalig of structureel transport van en naar Oost-Europa & Centraal-Azië.

Sluit u aan bij honderden bedrijven die wij jaarlijks helpen bij transport van en naar Oost-Europa & Centraal-Azië.

Offerte aanvragen › Binnen 1 minuut ingevuld › binnen 1 uur reactie