Bedrijfsbezoek leerlingen "Het Erasmus"

De klas logistiek van het praktijkonderwijs op "Het Erasmus" bracht woensdag 7 februari een bezoek aan Twentepoort Logistiek, hieronder lees je het bezoekverslag.

"Twentepoort Logistiek is een bedrijf met verschillende takken in de logistiek. Tijdens de rondleiding hebben de leerlingen voornamelijk uitleg gekregen over het onderdeel Twenpack. Twenpack verzorgt de backoffice van verschillende webwinkels. Dit houdt in dat ze de inslag, opslag en uitslag doen. In normaal Nederlands gezegd is dit goederen ontvangen, goederen in het magazijn bewaren, goederen klaarmaken voor versturen en vervolgens ervoor zorgen dat goederen daadwerkelijk verstuurd worden.

Het bedrijf is gehuisvest in een prachtig nieuw pand en het ziet er netjes en overzichtelijk uit. Dit is voor Twentepoort Logistiek van extra groot belang omdat het bedrijf opslag heeft voor derden. Er wordt gebruik gemaakt van handterminals, deze apparaten geven aan welke producten er gepakt moeten worden en controleren ook of de juiste producten gepakt zijn. Mede hierdoor is het mogelijk om foute verzendingen tot een minimum terug te brengen. Twenpack staat zichzelf toe 2 fouten te maken op 1000 verzendingen.

Het was erg mooi om bij een bedrijf te mogen kijken dat vooroploopt in de ontwikkelingen ten aanzien van het ondersteunen van webshops. Martin, bedankt voor je heldere uitleg en voor je tijd!"

Bron: Het Erasmus