MVO

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen: bij Twentepoort Logistiek geen modewoord, hype of trend, maar wezenlijk onderdeel van onze algehele bedrijfsvoering. Wij besteden namelijk doorlopend aandacht aan ons MVO-beleid. We benadrukken daarbij de volgende drie pijlers: People, Planet en Profit. 

People

 • Twentepoort Logistiek is een degelijk en no-nonsens logistiek dienstverlener met de daarbij geldende normen en waarden die wij tot in de bovenste laag van de organisatie doorvoeren. In deze sfeer krijgt een ieder van ons de kans om zijn of haar kwaliteiten ten volle te benutten. 
 • Continue groeimogelijkheden binnen de eigen organisatie of binnen de Twentepoort Groep
 • Zorg dragen voor algemene correcte naleving (int.) wet- en regelgeving
 • Initiatief stimuleren
 • Maatwerk opleidingen faciliteren

Planet

 • Twentepoort Logistiek vermindert voortdurend haar CO2-uitstoot door inzet van de nieuwste EURO 5 en 6 voertuigen binnen ons charterbestand.
 • Continue focus op reductie `leegkilometers` 
 • Twentepoort Logistiek geeft voorlichting aan scholen over Oost-Europa logistiek, veiligheid en milieu.
 • Focus op papierloos werken en volledig digitaal factureren
 • Duurzame en energiezuinige nieuwbouw warehouse en kantoren Twentepoort Groep (waartoe Twentepoort Logistiek behoort) 

Profit

 • Twentepoort Logistiek deelt haar kennis en kunde continue met al haar profit en non-profit relaties. Niet alleen met opdrachtgevers maar ook logistieke kennisinstituten en ROC`S. 
 • In deze economisch en financiële roerige tijden is het belangrijk te weten met wie men zaken doet. Als onderdeel van de solide Twentepoort Groep kunnen we met `gepaste en bescheiden` trots zeggen dat we tot de top behoren van gezonde bedrijven in de Europese transportsector.

Sponsoring Stichting Help Oost-Europa

Twentepoort Logistiek ondersteunt al jaren het goede werk van de Stichting Help Oost-Europa, gevestigd in Almelo. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen past deze financiële ondersteuning uitstekend bij de `P van People` in ons MVO-beleid. De stichting stelt zich ten doel hulp te bieden aan mensen en kinderen die volledig afhankelijk zijn van derden. Doelgroepen in Oost-Europa zijn met name: tehuizen, bejaarden en gehandicapten. De hulp is er vooral op gericht om enerzijds mensen op weg te helpen om weer voor zichzelf te kunnen zorgen en anderzijds hen die afhankelijk zijn van zorg, een menswaardiger bestaan te bieden. Meer informatie via de website www.helpoosteuropa.nl. Van harte aanbevolen! 

Kerstdonatie 2017

Onze kerstdonatie wordt dit jaar specifiek aangewend voor een zaden- en pootaardappelenproject in Roemenië, met als hoofddoel de zelfredzaamheid te stimuleren. 

Reisverslag najaarsreis Roemenië 2017

In oktober en november zijn 2 vrijwilligers van de Stichting Help Oost-Europa naar Roemenië afgereisd om hulpbehoefende gezinnen te voorzien van goederen om de barre winter mee door te komen. Van deze reis is een verslag opgesteld welke je hier kunt lezen.

Voorbereiden kerstpakketten 2017

Op 11-10-2017 zijn vrijwilligers van de Stichting Help Oost Europa bij ons op locatie aan de slag gegaan met het samenstellen van kerstpakketten voor mensen en kinderen in Oost-Europa die volledig afhankelijk zijn van derden. Onderstaand een impressie van deze werkzaamheden.

 

 

 

Pootaardappelen en sponsorpakketten t.b.v. Roemenië en Hongarije

Op 01-03-2017 hebben wij pootaardappelen en, namens sponsorgezinnen, vele sponsorpakketten voor gezinnen, kinderen, gehandicapten en bejaarden mogen ontvangen. Deze zullen naar Roemenië en Hongarije worden gebracht, waar deze goederen helpen in de zelfredzaamheid / zelfvoorziening in beide landen.
Lees hier het reisverslag van dit bijzondere project.

Stichting Help Oost-Europa

Golf GTE's Plugin Hybrides bij Twentepoort Logistiek

Om ons nog meer te profileren als een bedrijf dat niet alleen uitspreekt MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) belangrijk te vinden, maar ook in de praktijk laat zien de daad bij het woord te voegen zijn enkele traditionele diesels vervangen door CO2 neutrale, Golf GTE Plug in Hybrides.

golf gte's

MVO