Twentepoort Groep betrekt nieuw complex in Wierden

Twentepoort Groep heeft de wind goed in de zeilen. De onderneming heeft zich de afgelopen jaren weten
te ontwikkelen tot een belangrijke speler in de transportsector. Gezonde groei is het resultaat van goed
ondernemerschap en een nieuw logistiek bedrijfspand op bedrijfsterrein de Weuste-Noord in Wierden een
logisch vervolg. Het onderkomen aan de Vijverweg is opgeleverd en op vrijdag 27 maart verhuist
Twentepoort Groep, bestaande uit Twentepoort Logistiek en Twentrex, officieel van Almelo naar Wierden.

Martin Noeverman en Arno Brokelman zijn de drijvende krachten achter deze bloeiende onderneming. Met name binnen de logistieke tak van Twentepoort Groep worden geen windeieren gelegd en Noeverman beaamt dat. “De oude locatie in Almelo bood geen mogelijkheden meer wat uitbreiding betreft. Vestiging op bijvoorbeeld het XL Businesspark Twente leverde voor ons geen bijzondere meerwaarde. We hebben met het bestuur van dat park meermaals om tafel gezeten, maar hadden uiteindelijk bij de locatie in Wierden het beste gevoel. Willen we gestaag doorgroeien om aan de vraag van klanten te voldoen, dan moeten we ruimte creëren. In Wierden zijn we met open armen ontvangen en hebben we alle medewerking gekregen van de gemeente. En zie hier, een prachtig logistiek distributiecentrum is het resultaat.”

Optimaal

De kavel van vijfduizend vierkante meter ligt pal naast de N36 en op een steenworp afstand glimt het asfalt van de A35 en de A1: de levensaders van het Twentepoort Groep. “We hebben in de nieuwe situatie een optimale ontsluiting richting het oosten van Europa, Rusland en Centraal-Azië, dat is toch ons werkgebied”, duidt de eigenaar. Twentepoort Logistiek verzorgt transport naar Oost-Europa, Balkan, Rusland en de voormalige Sovjetrepublieken.

Van de het totale kaveloppervlak is nu drieduizend vierkante meter bebouwd door de Voortman Steel Group uit Rijssen. “Een uitstekende partner die op basis van turn-key voor ons dit pand heeft gebouwd”, meent Noeverman. “Tot in perfectie hebben ze ons ontzorgt.” Grote kans dan ook dat de Rijssense aannemer volgend jaar ook de tweede fase in gang mag zetten. Dan wordt namelijk het warehouse qua oppervlak verdubbeld en voorzien van laadkuilen.

“De groei van ons bedrijf zit 'm met name in de toename van export naar Oost-Europa en Centraal-Azië, maar ook opslag (warehousing) en snelle logistiek”, vertelt Noeverman. “Dat betekent dat we nu volop plek hebben voor op- en overslag voor onze klantenkring die met name gebruik maakt van Twentrex. Van daaruit bieden we maatwerkoplossingen als het gaat om spoedtransport over de hele wereld en webshop-logistiek. Daartoe hebben we moderne logistieke faciliteiten, waaronder camerabewaking, barcodescanning en een extreem snel ict-netwerk. Zo zijn we (vooralsnog) als enige onderneming op dit bedrijfsterrein aangesloten op zakelijk glasvezel.”

Duitsland

De vijftien personeelsleden van Twentepoort Groep zien de toekomst rooskleurig in en de schwung is goed merkbaar. Zo werd 2014 afgesloten met de opening van een vestiging van Twentrex in Duitsland, net over de grens in Bad Bentheim- Gildehaus. Noeverman en de zijnen willen daar ook met lokale medewerkers verder uitbreiden. “Door gekwalificeerd Duits personeel op de front-office in te zetten, weet je bij de klantenkring over de grens een betrouwbaar gevoel neer te zetten. Duitsers werken nu eenmaal graag met Duitsers. Ons werkgebied voor Twentrex Deutschland ligt toch aan die kant van de Nederlandse grens. Ook de vier recent gecertificeerde douane declaranten binnen ons eigen personeelsbestand zorgen voor een betrouwbare en stabiele factor."

Twentepoort Groep voert een degelijk en duurzaam beleid en maakt daarvoor ook gretig gebruik van kennis en kunde van jong en goed geschoold personeel. Een innige samenwerking met het ROC in Almelo, locatie de Sumpel, draagt daaraan bij. “We hebben regelmatig stagiaires. Vier medewerkers zijn als stagiair bij Twentepoort Groep begonnen en werken nu met veel plezier in ons enthousiaste team”, aldus Noeverman. “En zoals het er nu naar uit ziet, zijn komende zomer weer nieuwe vacatures te verwachten binnen onze onderneming op het gebied van planning, sales en marketing.”

Met de ingebruikname van het nieuwe complex, krijgt Twentepoort Groep ook op andere fronten een nieuw gezicht. Zo is een geheel nieuwe huisstijl geïmplementeerd en wordt eveneens de website voorzien van een nieuw jasje. Op 28 maart gaat de spreekwoordelijke knop om en waait ook op www.twentepoort-logistiek.nl de vooruitstrevende wind.