Steeds meer transport met Oost-Europese vrachtwagens

Twentepoort Logistiek beschikt over een hoogwaardig netwerk van gespecialiseerde transporteurs afkomstig uit onder andere Centraal- en Oost-Europa, die volledig voldoen aan onze extreem hoge kwaliteitseisen. Om de kwaliteit van onze transporteurs te waarborgen, voeren wij op reguliere basis screenings uit. Tijdens deze screenings kijken wij of de transporteurs beschikken over de juiste certificeringen en of ze voldoen aan bepaalde voorwaarden. Tevens vinden wij het belangrijk dat alle ingezette chauffeurs zijn voorzien van een Persoonlijk Beschermingsmiddelen pakket om het transport veilig uit te voeren. Dat deze Oost-Europese transporteurs goed werk leveren blijkt uit het feit dat bij het internationale vrachtvervoer vanuit en naar Nederland de rol van voertuigen uit Midden- en Oost-Europa (MOE-landen) de laatste jaren steeds verder is toegenomen. 

Ruim 14% van alle goederen die over de weg de Nederlandse grens passeerden werd vervoerd in een vrachtwagen uit een MOE-land. Een aantal jaar geleden was dit nog maar 6% meldt het CBS. Tot MOE-landen worden Polen, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Slovenië, Estland, Letland, Litouwen, Roemenië en Bulgarije gerekend. Van alles wat deze landen over de weg van en naar Nederland vervoerden, nam Polen meer dan de helft voor zijn rekening (56%).

Veel vaker dan vrachtwagens uit andere Europese landen vervoerden de wagens uit het Midden en Oosten van Europa vracht vanuit Nederland naar een derde land. Ongeveer een derde van de vracht (36%) ging naar het land waar de trucks vandaam kwamen. Bulgaarse, Litouwse en Roemeense trucks vervoerdern vanuit Nederland zelfs minder dan 20% naar het eigen land. Bij vrachtwagens uit overige Europese landen was dat bijna 83%.

Vraag nu een offerte bij ons aan voor uw transport van en naar Oost-Europe en Centraal-Azië.

Mail naar: verkoop@twentepoort-logistiek.nl of bel ons op: +31 546 45 53 74

 

Oost-Europa transport