Oost-Europese economie in bloei

Volgens het economische bureau van ABN AMRO, gaat het goed met de economieën in Oost-Europa. “De Nederlandse arbeidsmarkt zal de gevolgen hiervan merken”, stelt econoom Nora Neuteboom in een artikel op Nu.nl.

Blijvende groei

Volgens Neuteboom zal door de groeiende economieën in het oosten van Europa er een personeelstekort komen in Nederland. Doordat het goed gaat in eigen land, gaan veel arbeidskrachten terug naar hun land van herkomst. "Vooral de agrarische sector, bouw, industrie en de transportsector worden hierdoor getroffen, omdat bedrijven hier nu al worstelen met een groot personeelstekort", vertelt econoom Nora Neuteboom.

Merkbaar in Nederland

De Oost-Europese economie groeide de afgelopen jaren met gemiddeld zo’n 4 procent per jaar en er wordt verwacht dat de komende jaren deze groei door blijft zetten. Ook bij Twentepoort Logistiek merken we deze groei. De afgelopen jaren zagen we een enorme toename in transport naar Oost-Europa en we verwachten dat het aantal zendingen naar Oost-Europa ook de komende jaren zal blijven stijgen.

Twentepoort Logistiek is al jaren de logistieke partner voor het exporteren van zendingen naar Oost-Europa en Centraal Azië. We helpen ook U graag met uw transport naar Oost-Europa. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees meer over ons of neem contact met ons op! Ons team van specialisten helpt u graag verder.