Douane

Van een echte Oost-Europa en Centraal-Azië specialist mag u uiteraard verwachten dat we bekend zijn met de actuele douane wet- en regelgeving. Bij Twentepoort Logistiek bent u ook hiervoor met zekerheid aan het juiste adres. 

Of goederen nu worden verzonden vanuit een Oost-Europees of Centraal-Aziatisch land naar de Eu of vanuit de EU naar een Oost-Europees of Centraal-Aziatisch land, wij zijn bekend met alle douanevereisten van de bestemmingslanden en zorgen voor de complete aansturing en waar mogelijk afhandeling. 

Douanedocumenten

Als u gaat exporteren of importeren zijn er veel verschillende documenten nodig: financiële documenten, oorsprongsdocumenten en transportdocumenten. Voor elke transactie zijn er verschillende documenten nodig. De overige documenten hangen af van het land en het product. Het is vrij ingewikkeld en soms tijdrovend om de juiste douanedocumenten te verkrijgen. In Nederland is tegenwoordig het hele aangifteproces geautomatiseerd. Vroeger vulde u de documenten in en reed u naar het douanekantoor voor de aangifte. Vanwege het geautomatiseerde proces is er tegenwoordig speciale software nodig voor de aangiften. Twentepoort Logistiek werkt uitsluitend met Douane Expediteurs welke over deze software beschikken. Daarnaast hebben we binnen Twentepoort Logistiek zelf meerdere Douane Declaranten en Assistent-Declaranten in dienst om onze klanten zo goed mogelijk van douane advies te voorzien. 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Veel bedrijven onderschatten wat er allemaal bij komt kijken op het gebied van het verkrijgen van de juiste douanedocumenten. Wij kunnen u helpen als het gaat om de douanedocumenten bij import, export of doorvoer. Twentepoort Logistiek kan u dit volledig uit handen nemen en regelt het snel en effectief voor u. Onze medewerkers weten exact welke douanedocumenten bij elke transactie horen. Uw import, export of doorvoer zal met onze hulp te allen tijde probleemloos verlopen. 

Contact

Heeft u een bedrijf dat veel importeert of exporteert of bent u van plan dit in de toekomst te gaan doen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte van onze dienstverlening met betrekking tot douaneactiviteiten. Wij helpen u op de juiste manier, zodat u en uw medewerkers zich kunnen concentreren op andere werkzaamheden. Wij werken enkel met gecertificeerde AEO-partners, welke door de douane worden gezien als een veilige en betrouwbare partner voor alle douaneactiviteiten. Wanneer u met ons in zee gaat weet u zeker dat alles op de juiste manier wordt afgehandeld. Onze medewerkers helpen u graag. 

Export

Om u goederen te exporteren uit Nederland en/of de Europese Unie (EU) heeft u een uitvoeraangifte nodig. Hierbij maken wij gebruik van het elektronische aangiftesysteem. Dit systeem is voor export verplicht in de hele EU, zodat de douane een beter inzicht krijgt in welke goederen de EU verlaten. Het voordeel voor u hierbij is dat wij net als bij de import de aangifte op elk douanekantoor in Nederland kunnen doen. Hierdoor is een snelle afhandeling gewaarborgd en kan het transport zo snel mogelijk plaatsvinden. 

Oorsprongsdocumenten

Verder kunnen wij voor u ook diverse oorsprongsdocumenten, zoals Certificaat van oorsprong, T2L(F), EUR1 en ATR (voor Turkije) verzorgen. Neem contact met ons op en informeer naar de verschillende mogelijkheden. 

Import en inklaring

Wanneer u goederen gaat importeren krijgt u ook te maken met de douane voor het inklaren van uw goederen. De meeste organisaties en bedrijven onderschatten de hoeveelheid administratie en kennis die vereist is om het inklaren van de goederen soepel en snel te laten verlopen. Hiervoor maken wij gebruik van een elektronisch aangiftesysteem. 

Elektronisch aangiftesysteem

Het aangiftesysteem voor invoer werkt snel en flexibel. Alle mogelijke invoer aangiftes kunnen met de software elektronisch aangemaakt en naar de douane verzonden worden. Dankzij de snelle responstijden van het systeem duurt het verwerken van een aangifte veelal slechts enkele minuten. Aangezien het om elektronisch aangeven gaat, zijn wij in staat op elk douanekantoor in Nederland aangifte te doen en ontvangen wij de vrijgave ook weer elektronisch retour. Dit biedt u het voordeel dat wij deze per email naar u of diegene die deze vrijgave nodig heeft kunnen doorsturen. Neem contact met ons op en informeer naar de verschillende mogelijkheden. 

Transit / Doorvoer

Transit betekent het vervoer van goederen waarvan zowel de herkomst als de bestemming in het buitenland ligt, die in een zee- of luchthaven worden overgeladen (na eventueel te zijn opgeslagen) en die in de zee- of luchthaven geen bewerking hebben ondergaan.

Transito-documenten werden in het verleden schriftelijk opgemaakt, maar dit kan nu niet meer. Dit proces is gedigitaliseerd en de documenten worden via NCTS (New Computerised Transit System) aangeleverd bij de douane. Na verwerking ontvangen wij onmiddellijk elektronisch de vrijgaven retour. Dit proces neemt gewoonlijk een paar minuten in beslag en hierna kan het transport plaatsvinden. Dit heeft voor u als voordeel dat er minder oponthoud ontstaat door het wegvallen van lange controleprocessen. Deze vinden later plaats bij het inklaren van de goederen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Douane Opslag

Bent u op zoek naar mogelijkheden om goederen op te slaan? Wij regelen, afhankelijk van uw wensen, opslagruimte voor lange of korte termijn. Na de tijdelijke opslag worden de goederen overeenkomstig de afspraken afgeleverd bij uw klanten. Indien nodig houden wij ook een voorraadadministratie bij van de opgeslagen goederen via ons eigen Twentepoort WMS. 

Douane Entrepot

Als u de goederen direct wilt invoeren, omdat deze misschien weer doorgevoerd worden naar het buitenland, kunnen deze ook worden opgeslagen in een douane-entrepot. Wij kunnen u hierbij van dienst zijn en met u een douane-entrepot opzetten, of de goederen in een douane loods opslaan. Zo kunt u toch over een bepaalde voorraad beschikken, maar hoeft u de rechten pas te voldoen als u de goederen daadwerkelijk invoert in Nederland. De goederen blijven wel onder douanetoezicht en u moet een duidelijke en sluitende administratie voeren over alle goederenbewegingen. 

Nieuws

Wijzigingen Europese Douanewetgeving (UCC)

Wat bieden wij?

Twentepoort Logistiek heeft u veel te bieden, onder meer:

  1. Opslagruimte
  2. Invoeren van de goederen
  3. Transitdocumenten voor andere douanebestemming
  4. Voorraadadministratie

Neem contact met ons op en informeer naar de verschillende mogelijkheden.

Douane